Contact

Voor een kennismaking of oriënterend gesprek, neem contact op met:

Bureau Klaarheid
drs. Astrid van de Laar
tel.nr. 06-19497705
astrid@klaarheid.nl
Cees de Jongstraat 6
6523 RG Nijmegen

Astrid van de Laar: ‘Werken vanuit verbinding’

portretastrid‘Wat levert een wezenlijke bijdrage aan hoe mensen en organisaties functioneren?’ Die vraag leidde ertoe dat ik in 2011 mijn koers verlegde van marketing en communicatie naar het coachen en begeleiden van organisaties, teams en professionals in verandering. Want woorden, strategieën en plannen zijn prachtig. Maar hoe realiseer je daadwerkelijk de noodzakelijke groei en ontwikkeling? Daarvoor moet je elkaar ontmoeten, zodat je je drijfveren, wensen en frustraties kunt delen.

Veilige ruimte

Mijn brede vakkennis over communicatie combineer ik met de kwaliteit om mensen in beweging te brengen en te laten samenwerken. Dit doe ik door een veilige ruimte te creëren waarin het mogelijk wordt te laten zien waar je voor staat, wat je te bieden hebt en wat je nodig hebt om je talenten voluit te kunnen inzetten. Zodat de cliënt, het team en de organisatie hier de vruchten van kunnen plukken. Geen rationeel stappenplan waar niemand door geraakt wordt, maar een proces om samen met betrokkenen tot wezenlijke verandering te komen. Daarbij leg ik altijd de nadruk op het perspectief en de beleving van de cliënt.

Belangrijke waarden voor mij zijn:

  • ieder heeft zijn plek: respectvol en insluitend
  • diversiteit: waarderen van verschillen, van eigenheid
  • organisch: samen leren en groeien vanuit wat zich aandient
  • systemisch: in verbinding met wat je te doen staat en wat betekenis heeft voor het grotere geheel
  • gedreven door verlangen en gemis: het anders willen, kwetsbaar durven zijn.

Wat mij beweegt

Ik geloof in leren door het te doen, te ervaren, vaak genoeg te vallen en weer op te staan. Wat mij beweegt is mensen begeleiden bij het tevoorschijn durven komen met hun eigen kleur, zodat ze doen waar ze goed in zijn en waar ze in geloven. Dat is heel spannend, zeker als dit buiten het gebaande pad valt. Deze missie verplicht mij om het zelf ook te doen. Daarom deel ik naast mijn kennis ook de ervaringen die mij als mens en professional gevormd hebben. Natuurlijk zijn dit mijn momenten van klaarheid. Maar evengoed die van verwarring, angst en boosheid. Want angst weerhoudt ons om naar onze echte behoeftes en verlangens te luisteren.

Opleidingen

Op de Radbouduniversiteit studeerde ik psychologie en communicatiewetenschap. Tot 2011 heb ik gewerkt als communicatieadviseur en -manager. In 2009 volgde ik een ervaringsgerichte opleiding in het begeleiden van teams en organisaties in verandering bij de International association of Organisational and social Development (www.IOD.nl). Mijn fascinatie voor de kracht van groepen en het grotere geheel, bracht mij op het pad van systemisch werken. Bij Inge Land en Phoenix Opleidingen (2011-2016) leerde ik hoeveel inzicht opstellingen kunnen brengen, in ons familiesysteem maar ook bij hardnekkige organisatievragen. Ik gebruik uiteenlopende systemische oefeningen en opstellingen bij teambegeleiding en in coachingsessies. Bij Caleidoscoop Leertrajecten volgde ik in 2021 de opleiding tot conflictspecialist en mediator.

Voor een uitgebreid curriculum vitae: https://www.linkedin.com/in/astridvandelaar/

Kamer van Koophandel Gelderland 53640225. Algemene Leveringsvoorwaarden

nobco-logo

Lid van Nederlandse Orde van Beroepscoaches NOBCO.
Klik hier voor het klachtenreglement.

Bij andere trainingen merkte ik dat het snel weer wegzakte. De oefeningen met Astrid raken me op een dieper niveau waardoor het meteen invloed heeft op hoe ik werk en met mensen omga. Intensief, dat zeker.

Coördinerend verpleegkundige