Coaching individueel

Op bepaalde punten in je leven of loopbaan, kun je het gevoel hebben dat je vastzit. Iedereen kent die periodes. Het loopt niet lekker, je holt achter de feiten aan, de samenwerking gaat moeizaam, je lichaam reageert met onrust of klachten. Of je staat voor uitdagingen die een beroep doen op aspecten van jezelf die nog in de schaduw staan.

Je voelt dat je tegen een grens aanloopt of merkt dat je in kringetjes ronddraait. Coaching kan je in zo’n fase steun geven, zicht bieden op wat er speelt en hoe je hiermee goed kunt omgaan.

Weghalen van blokkades

Als het oude niet meer (goed) werkt maar het nieuwe dient zich nog niet aan, zit je in een overgangsfase die je als stressvol en lastig kunt ervaren. Welke gedachten of ingesleten gedragspatronen belemmeren je, in je ontwikkeling of het contact met anderen? Door het zien en weghalen van de blokkades, komen de mogelijkheden voor verandering als vanzelf naar boven.

Aanleiding voor coaching

 • Je wilt leren hoe je leiding kunt geven op een manier die bij jou past en die het team dient.
 • Je bent langere tijd uitgevallen en wil op een goede manier weer aan de slag.
 • Je merkt dat het contact en de communicatie met collega’s of cliënten stroef verloopt.
 • Je merkt dat je telkens in dezelfde situatie of conflicten terecht komt.
 • Je raakt overbelast en haalt veel minder voldoening uit je werk.
 • Je vindt jezelf nooit goed genoeg en hebt het gevoel dat je jezelf voortdurend moet bewijzen.
 • Je wilt medewerkers beter kunnen coachen en begeleiden in hun ontwikkeling.

Samenwerken en communiceren

Van professionals wordt niet alleen verwacht dat ze bedreven zijn in hun vak maar ook kunnen samenwerken in een team met collega’s of in projecten. Dat kan voor professionals – zoals artsen en docenten – een grote uitdaging zijn. Als je bij voorkeur zelfstandig werkt en samenwerking niet je eerste natuur is, kun je in een team snel vastlopen. Ik kan je begeleiden in het beter contact maken en communiceren met anderen, zonder daarin jezelf kwijt te raken of een rol te gaan spelen. Je leert je plek innemen vanuit jouw kwaliteiten en durft ook je beperkingen bespreekbaar te maken.

Eigen kleur 1.0

Sommige mensen willen gecoacht worden om beter te voldoen aan verwachtingen van anderen. Daar geloof ik niet in. Ik help je om jezelf beter te leren kennen en tevoorschijn te komen met wat jij te bieden hebt. Niet een 2.0 versie van jezelf maar een authentieke 1.0. Niet perfect maar menselijk. Dat betekent dat je krachtig en helder bent voor jezelf en anderen. Met je kwaliteiten en je schaduwkanten, vanuit jouw unieke achtergrond en ervaring. Door je eigen kleur aan te nemen, ben je veel meer aanwezig en nodig je anderen uit dit ook te doen.

Met wilskracht bereik je doelen, vanuit verlangen kom je thuis.

Opbrengst

Om de laag te bereiken waarop je geraakt kunt worden, werk ik niet alleen met gesprekken maar ook met ervaringsgerichte oefeningen. Ik leer je kijken vanuit een systemisch perspectief, dit betekent dat je naar jezelf kijkt als onderdeel van een groter geheel waar je bij hoort. Wat was jouw antwoord op de situatie zoals je die aantrof ? Welke gedrags- en denkpatronen zijn hieruit voortgekomen? Deze systemische insteek zorgt voor inzichten die je helpen om anders en ruimer te reageren op lastige situaties op je werk of in je privéleven.

 • Je leiderschap raakt gegrond en daarmee betrouwbaarder en vanzelfsprekender voor anderen.
 • Je durft te vertrouwen op je intuïtie en neemt je kwetsbare kant mee in het contact. Je stelt je open voor anderen.
 • Je hebt zicht op wat je werkelijk kan beïnvloeden en oefent in acceptatie en het verduren van het niet-weten.
 • Je geeft jezelf ruimte om te blijven leren en ontwikkelen. Je kent je grenzen en houdt van je mogelijkheden.
 • Je wordt je meer bewust van de signalen van je lichaam en durft hiernaar te luisteren.

Kosten

Een kennismakingsgesprek is bedoeld om de coachingsvraag te verkennen en te kijken of er wederzijds een klik is. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend. Een traject van zes sessies is meestal voldoende om de ontwikkeling in gang te zetten waarna je er zelf mee verder kunt. Een incidentele coaching na dit traject helpt je om de verandering te borgen en je onderweg gesteund te voelen. Klaarheid coaching is gevestigd in Nijmegen.

Indicatie kosten traject 6 sessies van 1,5 uur, incl. kennismakingsgesprek en tussentijds contact via mail of online

 • Leidinggevende functie: € 1.820,00 euro (ex btw)
 • Niet-leidinggevende functie: € 1.560,00 euro (ex btw)
 • Intake en evaluerende sessie samen met leidinggevende: € 150,00

Lichaamsbewustzijn

Tijdens of na de coaching kun je tot het inzicht komen dat meer contact met je lichaam helpt om niet terug te vallen in oude patronen. Voor het versterken van het lichaamsbewustzijn is het jezelf regelmatig laten masseren een goede manier. Daarvoor verwijs ik graag door naar Massagepraktijk Gerrit Jonker. Meer informatie vind je op www.gerritjonkermassage.nl

Artikelen

plassen op weg

Niet weer!

Groeien gaat niet zomaar. Dat vraagt moed, vertrouwen en vooral veel proberen. Dat het niet makkelijk is om gewoontes te veranderen, ook al dienen ze je niet meer, lees je in de universele autobiografie. Gelukkig ben je niet de enige… Ik ook.

 

 

Reacties

‘Van begin af aan voelde ik me bij Astrid veilig en dat was voor mij erg belangrijk. Tegelijkertijd daagt ze je echt uit. Het heeft me veel inzichten gebracht en ik heb veel steun ervaren bij het me kwetsbaarder durven opstellen’. (teamcoördinator)

‘Ik heb ervaren hoeveel ik moet, vooral van mezelf maar ook om aan de verwachtingen van de ander te voldoen. Het is niet goed voor mij en zeker niet voor het team. Vroeger moest ik dit, moest ik dat, moest ik presteren, mocht ik niet falen.’ (coachend verpleegkundige)

‘Ik maak mijn keuzes veel ruimer en kan het daar neerleggen waar het hoort. (teamleider en arts)

Het doel van de coaching en begeleiding is het brengen van beweging en groei in verbinding. In verbinding met waar het ooit om begonnen is, met de interne drijfveren, met de bezieling van de professional, met de beleving van de cliënt, leerling en hun naasten. Zonder deze verbindingen is de groeiwens stuurloos. We zoeken met elkaar naar het optimale voor het systeem als geheel. Hiermee borgen we de samenhang en voorkomen we verspilling van aandacht, energie en geld.

_____________________________

Reis naar toekomstige mogelijkheden (Theory U, Otto Scharmer)

 • Open geest: vermogen om met nieuwe ogen te kijken, zien, onderzoeken en beschouwen.
 • Open hart: het vermogen tot empatisch luisteren, tot onbevooroordeeld onderzoek en het zich verplaatsen in een andere persoon of een ander systeem.
 • Open wil: vermogen oude identiteiten en intenties los te laten en zich af te stemmen op het emergerende veld van toekomstige mogelijkheden.
theory-u

Het beeld zit al in het rotsblok verscholen. Ik hoef het alleen te onthullen, door het overbodige weg te kappen.

Michelangelo, beeldhouwer

Astrid is een van de weinige begeleiders die zowel met groepen als individueel uitstekend kan werken. Ze werkt confronterend en indringend waardoor de blokkades voor verandering snel zichtbaar worden.

Manager